Rondreis Iran

Ontdek Iran in 2 weken

Individuele Rondreis 17 dagen 6 plaatsen

Over deze rondreis

Iran is een prachtig land en mijn reis hier naar toe heeft al mijn verwachtingen overtroffen. De bevolking is zeer gastvrij, enorm vriendelijk, oprecht geïnteresseerd en super behulpzaam. Eén van de oudste beschavingen ter wereld komt uit Iran. Hier komt de tijd van het machtige Perzische rijk weer helemaal tot leven. Ik weet zeker dat de mooiste Islamitische bouwwerken ter wereld in Iran staan!

Esfahan is de mooiste stad van Iran en je kunt hier echt erg veel leuke dingen doen en bezichtigen. “Wie Esfahan heeft gezien, heeft de halve wereld gezien” is een beroemde en oude Perzische spreuk. Deze spreuk geeft aan hoe machtig, mooi en interessant de stad is.

Shiraz is een levendige en interessante stad en ligt in het midden van Iran aan de voet van het Zagrosgebergte. Het is tevens één van de oudste en mooiste steden in Iran. De bijnaam is dé stad van de rozen en de nachtegalen.

Qom is de meest religieuze stad van Iran en de stad is bekend vanwege de vele moellahs en de vele islamitische Koranscholen die zich hier bevinden. Qom is ook de stad waar ayatollah Khomeini jarenlang gewoond, gestudeerd en lezingen gegeven heeft.

Kashan is een stad in de woestijn met prachtige koopmanshuizen en de uitvalsbasis voor een tripje naar de woestijn.

Teheran is de fascinerende en bruisende hoofdstad van Iran!

#Avontuur#Cultuur#Historisch#Natuur

Hoogtepunten

Wij zorgen dat de belangrijkste hoogtepunten van jouw rondreis worden getoond om jouw rondreis nóg aantrekklijker te maken.

Nasir Al Molk

Persepolis

Naqsh-e Jahan

Abyaneh

Inclusief

Wij bundelen alle componenten uit jouw rondreis zodat potentiële boekers jouw unieke rondreis in 1 keer kunnen boeken.

 • 1 nacht in Amir Kabir Hotel (of vergelijkbaar) in Teheran
 • 4 nachten in Niayesh Boutique Hotel (of vergelijkbaar) in Shiraz
 • 5 nachten in Atigh Hotel (of vergelijkbaar) in Isfahan
 • 4 nachten in Noghli Hostel (of vergelijkbaar) in Kashan
 • 2 nachten in Noghli Hostel Kashan (of vergelijkbaar) in Qom
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Vervoer/transfers tussen plaatsen
 • Retourvlucht Teheran

Reisprogramma

Dag 1 - 2: Teheran

De eerste dagen ben ik de hoofdstad Tehran ingegaan. Dit is een immens grote stad met ongeveer 10 miljoen inwoners. Het is druk met auto’s en overal zijn lange rijen van files.

Onder andere door de grootte, de slechte verkeerssituatie, het sterk verouderde wagenpark en zijn ongunstige ligging, kampt de stad met een enorme luchtvervuiling. Teheran behoort in dit opzicht tot de vijf meest vervuilde steden ter wereld.

Deze mooie stad biedt veel; oude paleizen, bazaars tot moderne winkelcentra en dure winkels.

Een must visit is in Tehran is de Milad tower. Deze toren is de nr 6 hoogste toren van de wereld en biedt een prachtig uitzicht over Tehran. Een ticket kost ongeveer € 4 per persoon.

Khomeini ligt begraven ten zuiden van Teheran. Rondom zijn graf wordt een groot mausoleum gebouwd, waar moslims komen bidden. De torens van dit mausoleum zijn 91 m hoog, een verwijzing naar zijn leeftijd (in maanjaren volgens de Islamitische kalender). Het complex is gelegen naast de martelarenbegraafplaats van Teheran, waar 500.000 militairen (de jongste tien jaar) liggen, die gesneuveld zijn in de Irak-Iranoorlog.

Het museum voor moderne kunst is nog uit de tijd van de sjah. Ik vind het gebouw prachtig en alle grote namen hangen hier gewoon, Hopper, Monet, Picasso, Van Gogh.

In het zuiden van Teheran vind je de Grote Bazaar, die maar liefst 10 km lang is. Op deze markt komen veel toeristen maar ook de lokale bevolking haalt hier de boodschappen en andere producten zoals horloges en kleding.

Inclusief

Amir Kabir Hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres Amir Kabir Street, Kashan 87134, Iran
Lees meer Amir Kabir Hotel
Dag 3 - 6: Shiraz

Shiraz is een levendige en interessante stad en ik heb er een aantal dagen doorgebracht tijdens mijn reis door Iran. Het is een geweldige en grote stad met ongeveer 1,2 miljoen inwoners en ligt in het midden van Iran aan de voet van het Zagrosgebergte. Het is tevens één van de oudste en mooiste steden in Iran. De bijnaam is dé stad van de rozen en de nachtegalen. Shiraz vind ik erg leuk en mag niet ontbreken als je op reis gaat naar Iran.

De Nasir Al Molk moskee is één van de mooiste moskeeën die ik ooit heb gezien. Vroeg in de ochtend (rond 7 uur) schijnt het zonlicht op een mystieke manier door de glas en lood ramen en kleurt de hele moskee in alle denkbare kleuren en dit verandert zodra de zon meer opkomt. Dit is het ultieme gevoel alsof je in een duizend-en-één-nacht sprookje bent beland.

Poëzie is in Iran erg belangrijk en één van de meest bekende Iraanse dichters is Hafez. Iraniërs aanbidden hem en dit komt tot uiting bij het bezoeken van de Graftombe van Hafez. Hier ervaar je de Iraanse cultuur in de puurste vorm!

De Aramgah-e-e Cheragh moskee is de grootste moskee in Shiraz en hier zie je wat kitsch in de grootst mogelijk vorm is. Echt alles glittert en weerspiegelt binnen in deze prachtige moskee.

Het is heerlijk om even aan de drukte van de stad te ontsnappen en de rust en de koelte op te zoeken in de tuin van de hemel: Bagh-e Eram. Dit is een grote botanische tuin en geloof me veel mooier dan dit vind je ze niet in Iran.

Bezoek de oude Perzische hoofdstad Persepolis. Vroeger was Iran een machtig rijk en dit komt tot uitdrukking in deze ruïnestad. Deze ooit zo machtige stad is verwoest door Alexander de Grote en heeft eeuwenlang verstopt gelegen onder het zand. Ik vond het het is super interessant om dit te zien.

Het leukste pleintje in Shiraz vind ik het Shahrdari plein. Hier ben ik op een bankje gaan zitten en heb ik de mensen en de activiteiten om me heen bekeken. Het leuke is dat als je hier zit, dat je veel aanspraak hebt van de vriendelijke bevolking van Shiraz.

Shiraz is een overzichtelijke stad en daarom is het heerlijk om rond te dwalen door de vele kleine straatjes die de stad heeft. De weg terug is altijd weer zo gevonden en het ene straatje is nog leuker en mooier dan het andere.

De Bazar-e Vakil is een pareltje qua architectuur en vind ik één van de mooiste bazaars van heel Iran. Tijdens het winkelen kijk je je ogen uit. Voor de liefhebbers van saffraan, koop hier het “rode goud” saffraan. Dit is super goedkoop en neem het mee naar huis zodat je er thuis mee kunt koken.

Iraniërs zijn gek op ijs en Shiraz heeft een eigen ijsje. Trakteer jezelf op het traditionele Shiraz-ijs en dit is een soort van bevroren noedels met een sausje er over. Klinkt misschien een beetje raar, maar ik vond het erg lekker.

De Arg-e Karim Khan citadel ligt midden in het centrum van de oude stad. De buitenkant is vooral erg mooi en de binnenkant vond ik een beetje tegenvallen. ’s Avonds is dit de plek waar de inwoners samen komen en gaan picknicken op een kleedje.

Het is altijd leuk om een straatje te bezoeken waar allemaal gekleurde paraplu’s hangen. Shiraz heeft ook zo’n straatje met gekleurde paraplu’s. Dit straatje ligt bij de goudmarkt, dichtbij de moskee Aramgah-e-e Cheragh

Inclusief

Niayesh Boutique Hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres Fars Province, Shiraz, District 8, Alley No4، Dastgheib Blvd, 71398-56135, Iran
Lees meer Niayesh Boutique Hotel
Dag 7 - 11: Isfahan

Esfahan is de mooiste stad van Iran en je kunt hier echt erg veel leuke dingen doen en bezichtigen. “Wie Esfahan heeft gezien, heeft de halve wereld gezien” is een beroemde en oude Perzische spreuk. Deze spreuk geeft aan hoe machtig, mooi en interessant de stad is. Ik ben het volledig eens met dit gezegde!

Esfahan is de allermooiste stad van Iran en de culturele hoofdstad van het land. Het is een grote stad met méér dan twee miljoen inwoners, maar deze stad kun je prima te voet ontdekken. Alle bezienswaardigheden liggen in het oude centrum en daarom best dicht bij elkaar.

Het Naqsh-e Jahan plein is het allermooiste plein ter wereld en ook ervaren reizigers zullen dit met mij beamen! Het plein is super groot en is zelfs het tweede grootste plein in de hele wereld. In het midden van het plein staan een aantal fonteinen en overal op het plein staan bankjes en daarom vind ik het meer lijken op een park dan op een plein. In de avond zijn het plein en de aanliggende gebouwen sfeervol verlicht en zijn er soms festiviteiten. Het plein is zowel overdag als ’s avonds een lust voor al je zintuigen.

Op dit plein staan drie prachtige islamitisch gebouwen die je moet bezoeken:

1. Ali Qapu-paleis: Dit is aan de westkant van het plein en vanaf de top van dit paleis heb je het beste uitzicht over het plein. Het paleis zelf is niet heel bijzonder, maar het uitzicht moet je zien!

2. Masjed-e Sheikh Lotfallah: Dit is een moskee aan de oostkant van het plein en dit is een kleine, intieme en zeer elegante moskee die oogverblindend mooi is van binnen door de vele details. De lichtinval is hier geweldig.

3. Masjed-e Jameh: Deze vrijdagsmoskee is aan de zuidkant van het plein en is een grote en zeer kleurrijke moskee.

Esfahan ligt aan de Zayandeh Rud rivier en er zijn meerdere bruggen die over deze rivier spannen. Veel van het sociale leven buitenshuis van de inwoners van Esfahan speelt zich af op, naast en onder deze bruggen. Bij deze bruggen komen de Iraniërs samen en het beste tijdstip om deze bruggen te bezoeken is in de avonduren. Zo maak je deel uit van deze gezellige samenkomst van mensen. Er stroomt echter niet altijd water in deze rivier en dit is erg jammer, want met water is de sfeer nog indrukwekkender rondom alle bruggen. Ik had het geluk dat toen ik er was (in de maand mei) dat de rivier vol was met water, maar dit is slechts enkele weken per jaar.

Dit vind ik de twee bruggen die je moet bezoeken:

1. De Si-o-Se pol brug is de leukste brug om ’s avonds naar toe te gaan. Hier zitten overal groepjes Iraniërs gezellig samen te picknicken en vieren ze bijvoorbeeld ook verjaardagen. Bijzonder is dat deze brug op een speciale manier gebouwd is, zodat je kunt praten via de bogen van de brug met iemand die aan de andere kant van de brug staat. Dit is zo apart en lastig uit te leggen, maar als je daar bent dan wilt een Iraniër je vast helpen om dit uit te leggen.

2. De Pol-e Khaju-brug is de meest interessante brug om overdag te bezoeken. De architectuur is prachtig en via een smalle doorgang kun je volledig onder de brug doorlopen. Ook leuk is dat je hier waterfietsen kunt huren en zo ook de brug vanaf het water ziet.

Jolfa is een Armeense wijk in Esfahan en deze wijk is erg leuk en interessant om doorheen te wandelen. De Sjah Abbas heeft jaren geleden 3.000 Armeniërs over laten komen naar Esfahan ter bevordering van de handel. Deze Armeniërs waren vrij om hun eigen godsdienst te beoefenen en daarom staat er nog een prachtige Armeense kathedraal in Jolfa. Dit stukje is totaal anders dan de rest van Esfahan en vooral in de avond erg leuk om doorheen te wandelen. Deze buurt is erg levendig door de vele restaurantjes en winkeltjes. Het mooiste uitzicht op de Vank kathedraal heb je vanaf de parkeergarage van deze wijk. Echt even naar boven lopen dus!

Net iets buiten de stad ligt de Fire tempel. De locatie van deze tempel is fenomenaal midden op een rots. De klim naar boven duurt ongeveer 20 minuten en is meer dan de moeite waard. Het beste tijdstop om deze tempel te bezoeken is rond zonsondergang, zodat je een prachtig uitzicht over de stad Esfahan hebt.

Fereni is het allerlekkerste ijs in heel Iran! Fereni is een soort mengsel van rijstmeel, melk, suiker en rozenwater en dit wordt geserveerd in een kommetje. Het klinkt wellicht zo niet zo lekker, maar dat is het wel! Fereni Hafez is de beste ijskraam van heel Esfahan en misschien wel van heel Iran, voor de speciale Esfahan Fereni specialiteit. Geweldig om te eten als ontbijt! Het is een heel klein ijskraampje in de Hafez straat op circa 1 minuut lopen van het centrale plein. Vraag rustig aan iemand de weg, want de meeste Iraniërs kennen deze ijskraam!

Inclusief

Atigh Hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres Isfahan Province, Isfahan, Ebn e Sina Street, No. 30, Iran
Lees meer Atigh Hotel
Dag 12 - 15: Kashan

Kashan is een woestijnstad in Iran en deze stad vind ik erg leuk. De stad is niet heel erg groot, maar het is een echte traditionele woestijnstad en dit zie je aan alles hier. Dit maakt Kashan bijzonder en daarom mag je deze stad niet overslaan als je in Iran bent. Kashan ligt ook op de oude Zijderoute, net zoals bijvoorbeeld Esfahan.

In Iran lijken de moskeeën totaal niet op elkaar en zijn het allemaal pareltjes om te bezoeken. In het centrum van Kashan ligt de Agha Bozorg moskee en deze is gebouwd in de 18e eeuw. De locatie is geweldig zo midden in alle kronkelige smalle straten in het oude Kashan. De entree tot de moskee is gratis en wat deze moskee bijzonder maakt is dat het een zeer rustige locatie is. Zonder problemen kun je hier foto’s maken waar geen mensen opstaan. Deze moskee moet je zowel overdag als in de avonduren bezoeken, omdat het een wereld van verschil is, als je deze moskee in het donker ziet met de speciale verlichting aan.

Een bezoek aan Kashan is niet compleet zonder het bezoeken van de woestijn. Kashan ligt in de Marajab woestijn en je hebt er diverse mogelijkheden voor tripjes naar deze woestijn. Helaas had ik niet genoeg tijd om ook te overnachten in de woestijn en heb ik een dagtocht gemaakt. De kosten hiervoor waren dertig dollar. We hebben urenlang door de woestijn gereden en genoten van het eindeloze uitzicht zonder mensen tegen te komen. Dit vond ik een magische ervaring. In de woestijn ligt een zoutmeer en ik heb de zonsondergang gezien vanaf een karavanserai en dit was adembenemend mooi.

De Hamam-e Sultan Mir Ahmed is het mooiste en best bewaarde openbare badhuis van heel Iran. Het is gebouwd in de 16e eeuw en is een traditioneel badhuis. Het is overigens een badhuis wat niet meer in gebruik is. De architectuur is indrukwekkend en bestaat uit zoveel details en kleuren en muurschilderingen. Ik heb er mijn ogen uitgekeken! Door de koepels op het dak is de lichtinval erg mooi. Je loopt hier ook zo het dak op en daar heb je het beste uitzicht over Kashan.

Kashan was een belangrijke stad op de zijderoute en in die tijd erg welvarend en daarom zijn er diverse prachtige koopmanshuizen gebouwd. Tegenwoordig zijn deze niet meer bewoond, maar je kunt ze wel bezoeken. De rijkdom en luxe van de kooplui straalt van de huizen af. De binnenplaatsen zijn geweldig, de gevels zijn indrukwekkend en de ramen zijn bijzonder. Mijn twee favoriete huizen zijn Tabatadei en Borujerdi. Je kunt een kaartje kopen waarbij je toegang hebt tot de koopmanshuizen en de hamam en hierdoor ben je voordeliger uit.

Op Instagram zag ik een foto van de Aran Va Bid Gol moskee die mij er direct van overtuigde dat ik deze moskee moest zien. Het was even een zoektocht, maar het kleine stadje Aran Va Bid Gol ligt op ongeveer 10 km vanaf Kashan. Ideaal dus om te combineren als je in Kashan bent. Dit vind ik één van de mooiste moskeeën van heel Iran en is sprookjesachtig mooi. Ik heb nog nooit een moskee gezien die hier ook maar bij in de buurt komt qua architectuur, kleuren en schoonheid. Bij een bezoek ben je verplicht om een chador te dragen en deze krijg je gratis bij de ingang van de moskee. Naast de moskee ligt een begraafplaats voor martelaren en dit mag je ook niet overslaan. Ik vond het bijzonder om hele families bij elkaar op het graf te zien zitten.

Abyaneh is een pittoresk dorpje dat op ongeveer een uur rijden van Kashan ligt. Je kunt hier alleen maar komen met een taxi of een georganiseerde tocht aangezien er geen bussen rijden. Hier ga ja echt jaren terug in de tijd en de 350 inwoners leven nog allemaal in een traditionele levensstijl. In dit dorpje woont niemand die jonger is dan vijftig jaar. Abyaneh staat genoteerd op de Unesco werelderfgoedlijst.

Inclusief

Noghli Hostel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres Kashan, Isfahan Province, Iran
Lees meer Noghli Hostel
Dag 16: Qom

Qom is de meest religieuze stad van Iran en is een stad die mij jarenlang heeft gefascineerd. Ik heb diverse boeken gelezen over Iran en deze stad komt in ieder boek voor. Ik vond het altijd heel lastig om een voorstelling te kunnen maken hoe Qom eruit ziet. Vandaar dat ik de stad zelf maar ben gaan ontdekken! De stad is bekend vanwege de vele moellahs en de vele islamitische Koranscholen die zich hier bevinden. Qom is ook de stad waar ayatollah Khomeini jarenlang gewoond, gestudeerd en lezingen gegeven heeft.

Sjiieten aanbidden 12 imams en dit zijn directe afstammelingen van de profeet Mohammed. De stad is een bedevaartsoord en het religieuze middelpunt van Iran en dit komt doordat Fatima in Qom is overleden en begraven. Fatima is de zus van de achtste Iman Reza en de dochter van de zevende Iman en zij was zeer geliefd. Fatima staat bekend als een zeer toegewijde, bescheiden en intelligente vrouw en neemt een bijzondere plek in bij de familie van de profeet. Zij was op doorreis naar haar broer in Mashad, maar overleed in 816 in Qom. De heilige schrijn waarin Fatima is begraven staat in Qom en dit maakt de stad tot een belangrijk sjiitisch bedevaartsoord. Sjiitische pelgrims uit de hele wereld komen naar Qom om de heilige schrijn te bezoeken en een zegen te vragen aan Fatima.

om is een grote stad in Iran met bijna 1 miljoen inwoners. Het spreekt voor zich dat het bezoeken van de heilige schrijn van Fatima de belangrijkste bezienswaardigheid is in Qom. Dit mausoleum vind ik indrukwekkend en de koepels en de minaretten zijn prachtig. Vooral als de zon schijnt, want dan schitteren ze zo mooi in het zonlicht. Als niet moslim kun je dit mausoleum ook bezoeken. Let wel even op, want mannen en vrouwen gaan via andere ingangen de moskee binnen. Als vrouw ben je verplicht om een chador te dragen en deze ontvang je bij de ingang. Je kunt niet zelfstandig ronddwalen hier, maar je loopt rond onder begeleiding van een lokale gids. Zoals bij veel moskeeën in Iran, komt deze gids vanzelf naar je toe zodra je ook maar een stap binnen zet. Vooraf een gids regelen is dus helemaal niet nodig. De gids vertelt vol enthousiasme alles over Fatima, Qom en alles wat je maar wilt weten.

Rondlopen in Qom is een unieke ervaring. Qom is een fascinerende stad met overal pelgrims en kleine winkels waar ze van alles verkopen. Qom is bekend om de zoete koekjes met saffraan. Ik ben een liefhebber van saffraan en een zoetekauw en deze koekjes heb ik dat ook zeker geproefd en ze waren heerlijk! Zeer dichtbij het mausoleum is een bijzondere begraafplaats. Deze ligt verscholen middenin een kleine bazaar met winkeltjes. Een bezoek aan deze begraafplaats van martelaren is zeker indrukwekkend.

Qom ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Teheran en het mooie is dat het op de route van Kashan en Esfahan naar Teheran ligt. Qom is een perfecte tussenstop indien je op weg bent van of naar een van deze steden. Ik heb zelf een ochtend doorgebracht in Qom en ik vond dit voldoende.

Inclusief

Noghli Hostel Kashan

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres Kashan, Isfahan Province, Iran
Lees meer Noghli Hostel Kashan


Dag 17: Teheran

Tijd om naar het vliegveld te gaan en terug te reizen naar Nederland.

Lees meer
Kaart

Extra informatie

De voordelen van Triptold
 • Gedeeld door ervaren reizigers, Marieke is er geweest!
 • Elke rondreis is een grote review van reizigers zoals jijzelf.
 • Boek eenvoudig jouw rondreis voor een scherpe prijs. Zonder gedoe.
Optioneel bij te boeken

 • Dagtocht naar de Marajab woestijn van Kashan
 • Betaling

  Zodra je vrijblijvend jouw wensen en gegevens hebt ingevuld gaan wij op zoek naar de beste prijs voor jouw onvergetelijke rondreis. Je ontvangt binnen 48 uur van ons een offerte op maat. Voldoet de prijs aan je verwachtingen dan kan je eenvoudig de betaling voldoen met een betaalmethode naar wens.

  Aanvullend

  Voorwaarden

  De Algemene Voorwaarden van Triptold zijn van toepassing op deze rondreis.

  Exclusief

  Alle rondreizen zijn inclusief de benoemde onderdelen onder het kopje 'Inclusief' bovenaan deze pagina. Onderdelen die hier niet worden benoemd zijn niet inbegrepen bij de getoonde prijs.

  Eenpersoonstoeslag

  Indien je alleen reist betaal je een toeslag, dit verschilt per rondreis en is o.a. afhankelijk van de reisperiode en reisduur.

  Vergelijkbare Accommodatie

  Verblijf je in een vergelijkbare accommodatie, dan kun je ervan uitgaan dat je in de nabije omgeving van het genoemde hotel verblijft en het type hotel minstens gelijk is aan het genoemde hotel in de beschrijving. Je ontvangt de definitieve accommodatie met je reisdocumenten.

  Prijsaanvraag

  Bij het aanvragen van de prijs dien je de gewenste vertrekdatum in te vullen evenals een klein aantal persoonlijke gegevens. Op alle informatie die je verstrekt is ons privacybeleid van toepassing. Binnen 48 uur ontvang je van ons een reisvoorstel op maat.

  Visum

  Wanneer je met een Nederlands paspoort naar Iran reist, is een visum vereist. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

  Paspoort

  Je paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

  Gemaakt door Marieke  

  www.trvlmrk.com

  Reizen is al jaren mijn grootste passie en dit zijn zowel korte trips in Europa en verre reizen. Ik heb 71 landen bezocht en ik ben nog lang niet uitgereisd! Azië is mijn favoriete werelddeel, maar Iran heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik bekijk graag tempels en moskeeën om me te verwonderen aan de geweldige en kleurrijke architectuur. Ronddwalen in steden, nieuwe hotsspots en hidden gems ontdekken, praten met locals, luieren op een mooi strand, op de scooter een eiland rondrijden, wandelen in de natuur, zo nu en dan geen mensen om me heen en mezelf af en toe verwennen in een luxe hotel maakt mij gelukkig! Ik spaar avonturen en leef in het hier en nu en prikkel het liefst al mijn zintuigen tegelijk.

  Ik ben in 2015 begonnen met het online delen van mijn foto’s op mijn Instagramaccount om zo mijn reiservaringen te delen met vrienden, familie en iedereen die het leuk vindt om mij te volgen. Ik had nooit verwacht dat dit uit zou groeien tot een account met méér dan 100.000 volgers wereldwijd. Ook ben ik gaan bloggen op een aantal reisplatforms. Dit deed ik allemaal naast mijn fulltimebaan in de bankwereld. In 2017 ben ik gestart met mijn Facebookpagina en ook die pagina is snel gegroeid. In 2017 heb ik de knoop doorgehakt om mijn eigen website in het Nederlands en Engels te starten en me volledig te richten op mijn grote passie en het delen van mijn reiservaringen.

  Nijmegen, Nederland

     

  €1.049,00

  per persoon vanaf · gebaseerd op 2 personen