Boek unieke rondreizen.

Ontdek Bestemmingen Over ons

Meest gestelde vragen

Nadat je de vereiste gegevens hebt ingevuld voor de prijsaanvraag maken wij een prijsvoorstel op maat. Je ontvangt onze offerte binnen 48 uur. Alle informatie en prijzen zijn hierin opgenomen.

Indien je akkoord gaat met de prijs kan je deze betalen met een door jou gewenste betaalmethode. De boeking is na de betaling definitief en je kunt uitkijken naar een fantastische rondreis om nooit te vergeten.

Nadat je een rondreis hebt geboekt en betaald, ontvang je van ons per e-mail een boekingsbevestiging. Om meer details van je reis te bekijken (zoals informatie over je hotel, je vlucht en eventuele transfers), klik je op de link naar ‘Jouw rondreizen’ in je boekingsbevestiging. Je dient vervolgens in te loggen met je Triptold-account.

Afhankelijk van de rondreis die je hebt geboekt, kun je je reisdocumenten meteen bekijken of zijn ze tenminste vijf dagen voor vertrek beschikbaar. Dit wordt vermeld op je boekingsbevestiging.

Je ontvangt één e-mail en één set reisbescheiden, beide van Triptold. Je ontvangt dus geen e-mail(s) van onze partners. Je hoeft alleen de boekingsbevestiging en reisbescheiden van ons uit te printen en mee te nemen.

Regels over de geldigheid van je paspoort of ID-kaart verschillen per land. Voor enkele Europese landen dient je legitimatie minstens drie maanden na je verblijf geldig te zijn. Sommige landen buiten Europa houden de regelgeving aan dat je legitimatie minstens zes maanden na verblijf geldig moet zijn.

Je vindt de paspoortvereisten in de aanbieding onder het kopje ‘Extra informatie'. Hier kun je ook meer informatie vinden over eventuele paspoortvereisten.

In de meeste Europese landen is een rijbewijs een geldig legitimatiebewijs voor een bar/discotheek of bij het inchecken in een hotel. Echter, wanneer je naar het buitenland gaat, dien je altijd je paspoort of ID-kaart mee te nemen. Daar wordt een rijbewijs namelijk niet geaccepteerd als identificatiemiddel.

We adviseren je om de volgende documenten mee te nemen:

 • Alle documenten die je hebt ontvangen van Triptold en onze partners
 • Voor hotelreserveringen heb je alleen je Triptold boekingsbevestiging nodig, die je binnen een paar uur na je betaling ontvangt
 • Als je een rondreis met een vlucht of huurauto geboekt hebt, ontvang je alle reisdocumenten minstens vijf dagen voor vertrek. In andere gevallen staat in je boekingsbevestiging of je meer documenten ontvangt
 • Naast de documenten die je van Triptold ontvangt, raden we je aan om ook voor de volgende documenten te zorgen.

 • Een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort
 • Afhankelijk van je bestemming dien je een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort mee te nemen
 • In sommige landen moet het paspoort ook nog tot een bepaalde periode na je verblijf geldig zijn. De informatie kun je vinden onder ‘Aanvullende informatie’ op de pagina van de aanbieding
 • Indien van toepassing: een visum
 • Voor sommige landen is een visum vereist
  Let op: dit kan ook het geval zijn als je een overstap maakt in een land
 • Neem contact op met de ambassade of met het consulaat van het betreffende land voor advies, informatie en je aanvraag
 • In het geval van een huurauto: een geldig rijbewijs en een creditcard op naam van de hoofdbestuurder
 • Indien van toepassing: documenten van je reisverzekering
 • Boeken

  Nadat je de vereiste gegevens hebt ingevuld voor de prijsaanvraag maken wij een prijsvoorstel op maat. Je ontvangt onze offerte binnen 48 uur. Alle informatie en prijzen zijn hierin opgenomen.

  Indien je akkoord gaat met de prijs kan je deze betalen met een door jou gewenste betaalmethode. De boeking is na de betaling definitief en je kunt uitkijken naar een fantastische rondreis om nooit te vergeten.

  Bij de prijsaanvraag vragen wij om een datum in de kalender. Wij kijken echter naar zowel de dagen ervoor als erna of dit voordeliger voor je is. Wij zullen dit bij ons prijsvoorstel laten weten.

  Wij kunnen de voorgestelde prijs 48 uur voor je vastzetten. Indien je binnen dit termijn de betaling voldoet garanderen wij deze prijs. Heb je langer bedenktijd nodig dan kan de prijs afwijken. Vraag in dit geval opnieuw een prijsvoorstel aan.

  Bij het aanvragen van de prijs hebben wij een klein aantal persoonlijke gegevens nodig inclusief het gewenste aantal personen en globale vertrekdatum.

  Wanneer je een rondreis met vluchten of ander transport boekt, vragen we ook naar de geboortedatum en het paspoortnummer van alle reizigers in de boeking. Zorg ervoor dat je alle gegevens goed controleert. Het doorvoeren van eventuele wijzigingen kan namelijk hoge kosten met zich meebrengen.

  Wanneer alle gevraagde gegevens niet binnen 48 uur na het boeken zijn verstrekt, behoudt Triptold zich het recht de boeking te annuleren.

  Zodra je de boeking hebt afgerond, ontvang je van ons een bevestiging per e-mail op het adres dat je tijdens het boeken hebt ingevuld. Heb je deze bevestiging niet ontvangen? Controleer dan je ongewenste e-mail (spam).

  De reisbescheiden ontvang je eveneens per e-mail, uiterlijk 5 dagen voor vertrek. Indien je binnen 5 dagen vertrekt, ontvang je de reisbescheiden direct na het boeken.

  Als je een boeking onverhoopt moet annuleren, willen we je zoveel mogelijk helpen bij dit proces.

  Volgens de Algemene voorwaarden van Triptold kunnen er annuleringskosten van toepassing zijn. De exacte kosten om te annuleren zie je in Jouw Reizen. Hier heb je ook de mogelijkheid om je annulering te bevestigen.

  Nadat je je reis geannuleerd hebt, krijg je een automatische bevestigingsmail toegestuurd. Bewaar deze e-mail voor je persoonlijke administratie. Mogelijk heb je deze bevestiging nodig bij het contact met je verzekering.

  Als je geen annuleringsverzekering hebt, hoef je verder geen actie te ondernemen.

  Prijzen

  Wat bij de rondreis is inbegrepen, vind je onder het kopje 'Deze rondreis is inclusief'. De prijzen van de rondreizen op onze website zijn gebaseerd op de prijzen en taxen die op het moment van publiceren bij ons bekend zijn.

  In sommige gevallen bieden we ook opties aan die je desgewenst aan je boeking kunt toevoegen. Deze vind je onder het kopje 'Optioneel'. Wil je weten wat er níet inbegrepen is in de rondreis? Kijk dan bij het kopje 'Exclusief' van de desbetreffende rondreis.

  Je kunt online betalen met MasterCard, Visa, Paypal en iDeal. Je bankafschrift vermeldt altijd “Triptold Order ID + je referentienummer” of “Triptold + je referentienummer”.

  MasterCard en Visa
  Indien je met je creditcard (MasterCard of Visa) wenst te betalen, vragen we je tijdens de betaling je creditcardgegevens en beveiligingscode in te vullen. Deze informatie wordt in een beveiligde online omgeving verwerkt. De reissom wordt vervolgens van je creditcardlimiet ingehouden. We berekenen geen extra kosten voor betalingen met een creditcard.

  PayPal
  Je kunt er ook voor kiezen om met PayPal te betalen. In dat geval word je bij het betalingsproces doorgestuurd naar je PayPal-account. Hier word je gevraagd om je inloggegevens in te vullen. Wanneer je bent ingelogd, kun je de betaling goedkeuren. Vervolgens ontvang je per e-mail een bevestiging van PayPal zodra de betaling succesvol is afgerond.

  iDeal
  Wanneer je ervoor kiest om met iDeal te betalen, kun je direct vanaf je bank via een beveiligde online betaalomgeving betalen. Houd er rekening mee dat je voor deze optie een Nederlandse bankpas en eventueel een kaartlezer nodig hebt.

  We doen bij Triptold ons uiterste best om je van de beste aanbiedingen te voorzien. Maar helaas zijn sommige verblijfsperiodes duurder dan andere. Bovendien hangt de prijs onder meer af van het aantal nachten, de grootte van het reisgezelschap en het tijdstip van een eventuele vlucht.

  Dit betekent dat het bedrag voor de datum van jouw voorkeur anders kan uitvallen dan de genoemde prijs boven aan de pagina. De prijs die boven aan de pagina wordt gecommuniceerd, is de laagste prijs waarvoor we het arrangement aanbieden. In de boekingskalender herken je deze prijs aan het oranje driehoekje dat bij de datum staat weergegeven.

  Het kan gebeuren dat er voor een aanbieding een eenpersoonstoeslag wordt berekend. Dit is in dat geval een voorwaarde van onze partner. Wanneer een kamer of appartement door één persoon wordt gebruikt, berekent de accommodatie hier vaak een toeslag voor. Dit heeft te maken met het feit dat er dan een tweepersoonskamer of -appartement wordt gebruikt waarbij de kosten van de verwarming, verlichting en schoonmaak hetzelfde zijn als bij een bezetting van twee personen.

  Helaas hebben wij geen invloed op de hoogte van deze toeslag. Vliegmaatschappijen berekenen overigens geen toeslag voor alleenreizenden.

  Vluchten

  Het is verplicht dat je naam bij het inchecken hetzelfde is op je reisdocumenten, paspoort, visum en andere documenten.

  Luchtvaartmaatschappijen hebben strenge regels op dit vlak, het is dan ook essentieel dat je je persoonlijke gegevens correct invult. Dit betekent dat je dezelfde naam dient op te geven als er op je identiteitskaart of in je paspoort staat. Controleer dus voor je je boeking afrondt of deze gegevens juist zijn ingevuld. Zorg er ook voor dat er geen schrijffouten in je naam staan, want als dit verkeerd op je ticket staat kan dat leiden tot vertragingen en bijkomende kosten.

  Wanneer je een rondreis hebt geboekt waarbij de vlucht is inbegrepen, dien je zelf in te checken. Houd er rekening mee dat elke vliegmaatschappij andere regels hanteert.

  We adviseren je daarom de boekingsbevestiging en reisbescheiden goed door te lezen en de website van de betreffende vliegmaatschappij te raadplegen voor de exacte regels en voorschriften.

  Je ontvangt van ons uiterlijk vijf dagen voor vertrek een e-mail. Hiermee kun je inloggen in je Triptold-account en gemakkelijk je vluchtinformatie bekijken in ‘Jouw reizen’. Hier vind je alle details omtrent je vlucht en de reisdocumenten die je nodig hebt voor je vlucht.

  Als je een rondreis bij ons geboekt hebt en ziet dat je naam niet overeenkomt met de gegevens op je identiteitskaart of paspoort, neem dan meteen contact met ons op. Zo kunnen we nog een naamsverandering doorgeven. Wees je er wel van bewust dat luchtvaartmaatschappijen hiervoor strenge regels hanteren en dat wijzigingen na het boeken soms hoge kosten met zich meebrengen. Hoe eerder wij hier van op de hoogte zijn, hoe eerder we jou kunnen helpen en jij kunt beginnen met het genieten van je rondreis!

  Je mag altijd één stuk handbagage meenemen op een vlucht. De voorwaarden voor ruimbagage hangen af van de vlucht. Bij sommige rondreizen is ruimbagage in de prijs inbegrepen. Bij andere rondreizen kun je optioneel tegen een toeslag bagage aan je boeking toevoegen.

  Indien je pas na het boeken besluit om toch ruimbagage mee te nemen, kun je dit vaak zelf aanpassen op de website van de luchtvaartmaatschappij. In de meeste gevallen kun je inloggen met het boekingsnummer van je vlucht (te vinden in je reisbescheiden) en je achternaam.

  Accommodatie

  Om in te checken bij jouw accommodatie hoef je alleen je paspoort of identiteitsbewijs te laten zien bij de receptie. Dit is voldoende.

  Vaak is er bij de accommodatie die wij aanbieden een parkeerplek waar je gratis of tegen een kleine vergoeding je auto kunt parkeren. Mochten er geen parkeerplekken bij de accommodatie zijn, dan streven wij ernaar je van de locatie en tarieven van de dichtstbijzijnde parkeerplaats te voorzien.

  De mogelijkheid om je huisdier mee te nemen tijdens je rondreis is afhankelijk van de regels die de hiervoor gehanteerd worden in de accommodatie. Bij veel van de hotels en accommodaties die we aanbieden, kun je je huisdier tegen betaling meenemen. Of dat mag en wat de eventuele kosten zijn, is te bekijken onder ‘Extra informatie’.

  Vervoer

  Voor sommige bestemmingen wordt er een transfer voucher toegevoegd aan je reisdocumenten. Deze reisdocumenten zijn te vinden in "Jouw Reizen" en worden per e-mail naar je toegestuurd nadat je volledige betaling voldaan is. Neem een kopie van deze voucher mee op je rondreis.

   De hoofdbestuurder van de auto kan bij het boekingsproces door de hoofdboeker worden geselecteerd. Als er geen keuze wordt gemaakt, is de hoofdboeker automatisch de hoofdbestuurder van de auto. De hoofdbestuurder dient oud genoeg te zijn om in het land van bestemming te mogen autorijden en dient over een geldig rijbewijs te beschikken.
   De hoofdbestuurder van de huurauto moet ter plaatse een creditcard met een toereikend saldo kunnen tonen om de borg te voldoen. De naam waar de creditcard op geregistreerd staat, moet gelijk zijn aan de naam in het paspoort van de hoofdboeker. Houd er rekening mee dat debetkaarten en prepaidkaarten niet worden geaccepteerd.
   De specifieke voorwaarden van de huurauto vind je in de beschrijving van de betreffende rondreis.

  Het is mogelijk dat er een borg wordt gevraagd voor het gebruik van een huurauto. In dat geval staat dit vermeld in de 'Aanvullende informatie' van de rondreis.


  Staat je vraag er niet bij?