Rondreis Ecuador

De bijzondere wereld van de Galapagos

Individuele Rondreis 11 dagen 4 plaatsen

Over deze rondreis

De Galapagos, wie kent het niet? Ontdekt in 1535, waarna Darwin in 1835 in 5 weken onderzoek deed door het bestuderen van de geologie en biologie met het onderzoeksschip de Beagle. Door zijn bevindingen op de Galapagos ontwikkelde Darwin zelfs zijn evolutietheorie.

De Galapagos is een bijzondere eilandgroep, er zijn namelijk geen natuurlijke predatoren voor de dieren die daar leven. Dit betekend dat dieren niet bang zijn, niet van je weg zullen lopen en gewoon hun eigen ding blijven doen als jij langs loopt. Veel mensen die naar de Galapagos gaan, doen een cruise, echter zijn deze vrij prijzig. Eilandhoppen is daarom de perfecte optie, je kan namelijk gewoon slapen op drie eilanden. Tijdens je reis zie je alle dieren die je ook tijdens een cruise tegen zou komen, maar nu kan je lekker je eigen gang gaan en doen wat jij leuk vindt!

Elk eiland heeft zijn eigen ecosysteem, wat betekend dat elk eiland net even iets anders is. Er leven net andere soorten landschildpadden, net andere soorten vogels, hoe onwijs bijzonder is dat! Je zal onder andere gaan snorkelen met zeeschildpadden, haaien en roggen, maar ook kan je chillen op het strand met zeeleeuwen en iguana's of een heerlijk stuk vers vis eten in het straatrestaurant op een van de eilanden.

Kortom, deze reis is perfect voor gezinnen, reizigers op een budget of reizigers die houden van het zelf ontdekken van nieuwe plekken! Want wie wil nou niet zwemmen met tientallen zeeschildpadden, zeeleeuwen, haaien, marine iguana’s en honderden prachtige gekleurde vissen?!

#Actief#Avontuur#Eilandhoppen#Gezin#Wildlife#Relax

Hoogtepunten

Wij zorgen dat de belangrijkste hoogtepunten van jouw rondreis worden getoond om jouw rondreis nóg aantrekklijker te maken.

Shinjuku

Mount Fuji

Rikugi

Fushimi Inari-taisha

Inclusief

Wij bundelen alle componenten uit jouw rondreis zodat potentiële boekers jouw unieke rondreis in 1 keer kunnen boeken.

 • 10 overnachtingen
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Vervoer/transfers tussen plaatsen
 • Internationale vluchten
Reisprogramma

Dag 1: Isla Santa Cruz

Vanaf Amsterdam vlieg je naar Quito of Guayaquil in Ecuador, waarna je door zal vliegen naar Isla Santa Cruz (Isla Baltra). Je komt aan, je bevindt je gelijk in een andere wereld, ergens waar je nog nooit bent geweest. Op het vliegveld zie je de eerste iguana, die ligt te relaxen in de zon. Je neemt de bus en ferry naar het hotel waar je je spullen neerzet, en gaat even uitrusten van de lange vliegreis. In de middag loop je door de haven van Santa Cruz, gaat heerlijk wat eten/drinken bij een van de vele barretjes en struint door de touristische winkelstraatjes. Ondertussen heb je al verschillende vogel soorten en slapende zeeleeuwen gezien. Je geniet van het heerlijke warme weer, bekijkt de zonsondergang op het strand en maakt er een gezellige avond van!

Inclusief

Hostal El Pinzon

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Hostal El Pinzon
Dag 2 - 5: Isla Isabela

Vroeg in de ochtend (rond half 7) neem je de ferry naar Isla Isabela, het grootste maar minst ontwikkelde eiland van de Galapagos. Let op! Er zijn hier geen pinapparaten waar je geld kan halen, dus neem genoeg cash mee! Als je aankomt, drop je je spullen bij het hotel en loop je een rondje door het dorpje. Er zijn hier geen touristenwinkeltjes, maar dat maakt het heerlijk. Weinig touristen, mooie natuur en natuurlijk bijzondere dieren. De eerste dag kan je jezelf gaan orienteren wat je allemaal wilt gaan doen. Er zijn verschillende tours, je kan gaan kayakken, snorkelen, de vulkaan bezoeken, duiken, een hike doen en nog veel meer. Je hebt besloten een kayaktour te gaan doen. Samen met de gids ga je wat verder de zee op, onderweg zie de blue footed boobies en kan je niet wachten om te gaan snorkelen. De gids weet precies waar de dieren zitten, dus daar ga je naartoe. Je springt het water in en voor je het weet heb je de eerste haai al gezien. Een zeeschildpad zwemt een stukje met je mee en een rog schiet voor je neus voorbij. Ook zie je honderden gekleurde visjes, die de onderwaterwereld bijzonder mooi maken. De volgende dag doe je de Los Tuneles Tour. Met de boot vaar je in een uurtje naar een ander deel van het eiland, waar je alleen met de boot kan komen. Hier ga je zo'n anderhalf uur snorkelen. Als je geluk hebt, vind de gids een zeepaardje (ze zijn echt heel lastig te zien). Als je een grot in kijkt, zie je zo 8 haaien liggen. Gelukkig doen deze allemaal niets. Na het snorkelen vaar je met de boot verder naar de lava tunnels, hier zal je een korte hike doen en veel blue footed boobies tegen komen. Op de boot krijg je genoeg eten en drinken, aan alles is gedacht. Als laatste stop je nog bij een rots middenop zee. Hier liggen honderden zeeleeuwen heerlijk te genieten van de dag, zonder ook maar iets aan beweging te doen. In de middag wordt je terug afgezet in de haven. De derde dag ga je zelf een hike doen. Je hiked naar ''The Wall of Tears'', een stukje geschiedenis van het eiland. Ook kom je langs het breeding center, waar je honderden landschildpadden ziet, in alle verschillende leeftijden. Van een paar dagen oud, tot 150 jaar oud!! De laatste dag op dit prachtige eiland ga je de vulkaan bezoeken, een hike van zo'n 3 uur. Je rijdt naar het midden van het eiland en de gids neemt je mee naar prachtige punten, waarbij je twee kraters kan zien. Een aantal jaar geleden is Vulkaan Chico voor het laatst uitgebarsten, waardoor het hele landschap vol ligt met harde zwarte lava. Een bijzondere ervaring, en totaal weer iets anders. In de middag neem je de ferry terug naar Isla Santa Cruz.

Inclusief

San Vicente Galapagos Hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer San Vicente Galapagos Hotel
Dag 6 - 8: Isla Santa Cruz

Je bent gisteravond weer terug aangekomen op Isla Santa Cruz, het grootste meest toeristische eiland van de Galapagos. Om wat meer te weten te komen over de eilandengroep en Charles Darwin, bezoek je het Charles Darwin center. Hier wordt veel uitgelegd over wat er met de eilanden zijn gebeurd, hoe de dieren zijn geevolueerd en hoe ze verder gaan met de eilanden. Je vind hier ook verschillende dieren. Ook ga je snorkelen in de kloof, ga vroeg in de ochtend, zodat het nog niet zo druk is. Het prachtige heldere water doet je versteld staan toe diep je kan kijken. Huur snorkels in een van de touristenwinkeltjes of neem je eigen snorkels uit Nederland mee. Onderweg zie je weer schillende diersoorten, je blijft je verbazen. In de middag ga je naar Tortuga Bay, waar je heerlijk aan het strand kan liggen, snorkelen, kayaken of zwemmen in de zee. Kortom, een middagje om heerlijk te relaxen. In de avond ga je naar het straat restaurant. 's Avonds wordt de Charles Bindord Street omgetoverd tot een restaurant. Alle kleine etenstentjes worden op straat gezet en het is een groot feest. Voor nog geen 15 euro heb je een hele kreeft, schorpioenvis (die je alleen op de Galapagos kan eten), een moot tonijn of een ander soort vis die jij heerlijk vind. Met een biertje gemaakt op de Galapagos geniet je van de live muziek en het heerlijke verse eten dat net uit de oceaan is gehaald! Op Santa Cruz kan je ook verschillende tours doen, zo kan je gaan duiken bij een van de rotsen midden op zee, of andere snorkeltochten doen. Genoeg keuze! Met de ferry ga je verder naar het laatste eiland, Isla San Cristobal.

Inclusief

Hostal El Pinzon

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Hostal El Pinzon
Dag 9 - 11: San Cristóbal

San Cristobal, het laaste eiland van deze geweldige vakantie! Ook hier kan je weer verschillende tours doen, zoals een 360 eiland tour, een tour naar Kicker Rock, genoeg keuze! Naast de tours heeft het eiland zelf ook genoeg te bieden. Zo kan je naar Cerro Tijeretas, een kleine baai waar je op eigen houtje zelf kan gaan snorkelen. Zo vind je schildpadden, roggen, haaien en honderden gekleurde visjes. Als de zeeleeuwen zin hebben, komen die ook nog met je spelen. Echt met je spelen, ze pakken steentjes van de grond zodat je die naar beneden kan laten vallen, zodat ze die weer kunnen oprapen. Of ze zwemmen heel hard op je af en slaan net voor je neus de andere kant op, hoe leuk! Hier kan je jezelf de hele dag vermaken in deze bijzondere onderwater wereld. Ook kan je een taxi tour over het eiland doen. Je neemt een taxi en die neemt je in de komende 4 uur het hele eiland over voor 60$ per taxi! Zo stop je bij een meer dat in de krater van een vulkaan ligt, bij het breeding center en een prachtig afgelegen strand waar je kan zwemmen met zeeleeuwen. Verder is San Cristobal het perfecte eiland om heerlijk op het strand te liggen, te struinen langs de touristenwinkeltjes of een heerlijk biertje te doen bij een van de cafetjes aan de boulevard. Na 10 dagen op de Galapagos is het dan helaas tijd om naar huis te gaan, maar volgensmij heb je de vakantie van je leven gehad. Met dieren gezwommen waar je altijd van gedroomd had en heerlijk even tot rust hebt kunnen komen! Vanaf San Cristobal vlieg je terug naar Guayaquil, waarnaar je door vliegt naar huis, met honderden bijzondere herinneringen in je koffer!

Inclusief

Casa Celeste

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Casa Celeste
Kaart

Extra informatie

De voordelen van Triptold
 • Gedeeld door ervaren reizigers, Larissa en Dennis is er geweest!
 • Elke rondreis is een grote review van reizigers zoals jijzelf.
 • Boek eenvoudig jouw rondreis voor een scherpe prijs. Zonder gedoe.
Optioneel bij te boeken

Betaling

Zodra je vrijblijvend jouw wensen en gegevens hebt ingevuld gaan wij op zoek naar de beste prijs voor jouw onvergetelijke rondreis. Je ontvangt binnen 48 uur van ons een offerte op maat. Voldoet de prijs aan je verwachtingen dan kan je eenvoudig de betaling voldoen met een betaalmethode naar wens.

Aanvullend

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden van Triptold zijn van toepassing op deze rondreis.

Exclusief

Alle rondreizen zijn inclusief de benoemde onderdelen onder het kopje 'Inclusief' bovenaan deze pagina. Onderdelen die hier niet worden benoemd zijn niet inbegrepen bij de getoonde prijs.

Eenpersoonstoeslag

Indien je alleen reist betaal je een toeslag, dit verschilt per rondreis en is o.a. afhankelijk van de reisperiode en reisduur.

Vergelijkbare Accommodatie

Verblijf je in een vergelijkbare accommodatie, dan kun je ervan uitgaan dat je in de nabije omgeving van het genoemde hotel verblijft en het type hotel minstens gelijk is aan het genoemde hotel in de beschrijving. Je ontvangt de definitieve accommodatie met je reisdocumenten.

Prijsaanvraag

Bij het aanvragen van de prijs dien je de gewenste vertrekdatum in te vullen evenals een klein aantal persoonlijke gegevens. Op alle informatie die je verstrekt is ons privacybeleid van toepassing. Binnen 48 uur ontvang je van ons een reisvoorstel op maat.

Visum

Wanneer je met een Nederlands paspoort naar Equador reist, is er een visum vereist. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Paspoort

Je paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Gemaakt door Larissa en Dennis  

abackpackersstory.wixsite.com/home

¡Hola! Wij zijn Dennis en Larissa, op reis door het prachtige Zuid-Amerika. Op 18 maart 2018 vertrokken wij met onze backpack naar Rio de Janeiro, om te kunnen genieten van de Zuid-Amerikaanse cultuur, natuur, eten en natuurlijk de mensen. Wij zijn beide altijd al gek geweest van reizen, nieuwe culturen ontdekken en de wereld verkennen. Zo zijn we allebei al voor langere tijd in het buitenland geweest, maar nog nooit hebben we samen gereisd. Omdat we rond dezelfde tijd afstudeerden, leek dit ons de perfecte timing om de reis van ons leven te gaan maken. Net afgestudeerd, nog geen vaste baan, we hoeven dus nergens rekening mee te houden. Zuid-Amerika staat al een lange tijd bovenaan onze lijst van continenten die wij graag zouden willen ontdekken, dus de keuze was snel gemaakt. Zo hebben we onder andere Brazilië, Paraguay, Argentinië, Chilie, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia al bezocht!

Amstelveen, Nederland

   

€1.569,00

per persoon vanaf · gebaseerd op 2 personen