Rondreis China

Laat je verrassen door de vele gezichten van China

Individuele Rondreis 25 dagen 10 plaatsen

Over deze rondreis

China heeft zoveel te bieden. Dat het lastig is om alles in 4 weken te stoppen. Maar door een goede mix van natuur, moderne en authentieke steden te maken, zie je een groot gedeelte van het prachtige China. Zo begin je in de mega stad Beijing. Reis je door naar Pingyao. Echt nog een authentiek Chinees dorpje. Vervolgens pakken we de trein naar Xi’an om het terracotta leger te bezichtigen. En eten we ’s avonds in de moslim wijk. Na Xi’an is het tijd voor Lijiang, en staat er een van de mooiste wandelingen van China op het programma. Daarna reizen we door naar Zhangjiajie. Dit waanzinnig mooie natuurpark staat bekend om z’n grote zuilen. Bekend van de film Avatar. Daarna reizen we naar het plaatsje Yangshuo, waar je even kunt bijkomen van al de wandelingen. We sluiten de stad af in een van de bijzonderste Aziatische steden, Hong Kong.

#Actief#Avontuur#Bergen#Cultuur#Historisch#Natuur#Stadsleven#Hiken

Hoogtepunten

Wij zorgen dat de belangrijkste hoogtepunten van jouw rondreis worden getoond om jouw rondreis nóg aantrekklijker te maken.

Terracotta Leger

Tianzi Gebergte

Tiger Leaping Gorge

Karst Gebergte

Inclusief

Wij bundelen alle componenten uit jouw rondreis zodat potentiële boekers jouw unieke rondreis in 1 keer kunnen boeken.

 • 24 overnachtingen
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Vervoer/transfers tussen plaatsen
 • Heenvlucht Beijing
 • Terugvlucht Hong Kong

Reisprogramma

Dag 1 - 3: Beijing

Beijing is de hoofdstad van China. En dus de ideale plek om je reis te beginnen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden in Beijing. Zo moet je zeker een bezoek brengen aan de verboden stad, tempel van de Hemel. Trek hier gerust een hele dag vooruit. Een andere aanrader is het Zomer paleis. Met een prachtig park. Vanuit Beijing kun je ook een dagtrip maken naar de Chinese muur. Je kunt ervoor kiezen om de muur te bezoeken in het plaatsje Badaling. Deze plek is makkelijk te bereiken vanuit Beijing. Maar daardoor ook erg toeristisch. Wil je liever met wat minder toeristen de muur bezoeken kies dan voor het plaatsje Mutianyu. Er komen hier ook nog aardig wat toeristen. Maar als je een stuk verder loopt valt dit best mee. Verder is het nog leuk om een bezoek te brengen aan het Olympische dorp. Er is een hele hoge toren. Waar je een fantastisch uitzicht hebt over het Olympische dorp en Beijing.

Inclusief

The Emperor Qianmen Beijing

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres No.87, Xianyukou Street, Dongcheng, 100051 Beijing, China
Lees meer The Emperor Qianmen Beijing
Dag 4 - 5: Pingyao

Vanuit Beijing neem je de hoge snelheidstrein naar Pingyao. Deze rit duurt ongeveer 4u. Waarbij je een afstand van 606km aflegt. Aangekomen in Pingyao wordt je opgehaald van het trein station. En verblijf je midden in het oude centrum. Pingyao is een van de best bewaarde steden van China. Je kunt hier echt nog het “oude" China zien. Je kunt een ticket kopen bij de toeristen informatie. En met dit ticket kan je gedurende 3 dagen overal in. Je kunt alles wel maar 1x bezoeken. Een aantal aanraders zijn de confucian tempel, Cheng Huang tempel, nine dragons wall, Zhenguo tempel, Gushi Tower en niet te vergeten de stadswal. Waarbij je geweldig uitzicht hebt over het oude centrum. Het restaurant Tian YuanKui KeZhan is echt een aanrader. Je besteld hier je eten via een tablet met plaatjes en grotendeels Engelse vertaling. Een echte aanrader is de gefrituurde aubergine en de pittige beef, aardappel en knoflook.

Inclusief

Pingyao Hongyuyuan Guesthouse

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00 - 00:00
 • Check-out Vanaf 12:00 - 14:00
 • Adres No.167 South Street, 031100 Pingyao, China
Lees meer Pingyao Hongyuyuan Guesthouse
Dag 6 - 7: Xi'an

Vanuit Pingyao stap je weer in de hoge snelheidstrein. De trein brengt je in ongeveer 3u naar Xi’an. In Xi’an kun je, je heel makkelijk met de metro vervoeren. Je kunt zien dat ze iets meer ingespeeld zijn op toeristen. Neem een kijkje in het centrum en bij de Bell tower. Verder is het leuk om vanuit Xi’an een dag uit te trekken om naar het terracotta leger te gaan. Vanaf het trein station kun je in bus 5/308 stappen voor 7/8 Yuan wordt je naar het terracotta leger gebracht. Terug kun je weer in dezelfde bus stappen. 
Een ander leuke activiteit is een bezoek brengen aan de moslim wijk. Er wonen hier vooral Chinese Moslims, en er is een wijk waar ze allerlei soorten eten verkopen op straat. Van lamsspiesen tot nougat. En van heerlijke broodjes met beef tot vers gemaakte noodles.. Erg leuk en lekker om een kijkje te nemen.

Inclusief

PuSu Jade Boutique Hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 13:30 - 18:00
 • Check-out Vanaf 07:00 - 13:00
 • Adres 150m To The West, Zhuque Gate, Shuncheng Alley, Beilin District, Beilin, 710069 Xi'an, China
Lees meer PuSu Jade Boutique Hotel
Dag 8 - 10: Lijiang

In Xi’an stap je op het vliegtuig naar Lijiang. Lijiang is ook nog een van de weinige overgebleven authentieke plaatsen van China. Het is hier heerlijk om te dwalen door de straatjes en steegjes. Breng een bezoek aan het marktplein waar vaak heel groepen met dansende chinezen te vinden zijn. Verder is het leuk om naar de Black dragon pool te gaan. Hier vind je een mooie ouderwetse Chinese brug met op de achtergrond Snow mountain. Je vind in het centrum diverse eettentjes met Westers eten. Maar er zijn ook nog genoeg Chinese restaurantjes te vinden. En heel veel souvenir winkels. Verder is het nog leuk om een fiets te huren en te fietsen naar het plaatsje Baisha. Een rustig dorpje op een uurtje fietsen van Lijiang.

Inclusief

Lijiang Shuhe Travelling With hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres No.69,Lishui street, Shu He old town, 674100 Lijiang, China
Lees meer Lijiang Shuhe Travelling With hotel
Dag 11 - 12: Hutiao Xia

Op zo’n 2uur rijden met de bus vanaf Lijiang vind je de Tiger Leaping Gorge. Dit is een kloof van 15km lang. Door de kloof tussen de bergen loopt de Jangsta rivier. Het uitzicht bij de Tiger Leaping Gorge is geweldig. Maar de meerdaagse trekking er naar toe maakt het allemaal nog mooier. Vanuit Lijiang stap je op de bus naar het begin van de kloof. Je kunt er voor kiezen om met alleen een kleine rugzak op pad te gaan. En de rest in je hotel achterlaten. Of je kunt er voor kiezen om je rugzak/koffer aan de buschauffeur mee te geven. Die het vervolgens afgeeft bij het eindpunt van de tocht. En vanwaar je de bus ook weer terug pakt. De wandeling duurt 2 dagen. De eerste dag is het zwaarst. Je probeert op deze dag zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Zodat je de volgende dag niet veel meer hoeft en optimaal kunt genieten van het uitzicht bij de rivier. Op de eerste dag zijn er 2 pittige tochten omhoog. Het lijkt allemaal niet zo stijl. Maar je merkt al snel dat je op een aardige hoogte zit, en dat het allemaal wat zwaarder gaat. Gelukkig zijn er genoeg punten waar je kunt uitrusten en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Elke uur veranderd het uitzicht. En wordt het alleen maar mooier en mooier. Onderweg kom je diverse kleine stalletjes tegen met water, frisdrank, chocolade en fruit. Wat je soms echt wel even kan gebruiken. De eerste dag wandel je ongeveer tussen de 7-8 uur. Je overnacht in Halfway guesthouse waar je een mooie zonsondergang kunt zien. 
De volgende ochtend kun je het beste op tijd ontbijten en je wandeling vervolgens. Vanaf halfway Guesthouse is het nog ruim 3u lopen naar Tina’s Guesthouse. Vanaf Tina’s Guesthouse kun je afdalen naar de kloof. En vanaf hier rijden de bussen terug naar Lijiang. Zorg dat je op tijd terug bent. De laatste bus vertrekt om 3u ’s middags

Inclusief

Tiger Leaping Gorge Horse and Tea Hostel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00 - 22:00
 • Check-out Vanaf 07:00 - 12:00
 • Adres Tiger leaping gorge, Yongsheng village, 0887 Shangri-La, China
Lees meer Tiger Leaping Gorge Horse and Tea Hostel
Dag 13: Lijiang

Na de pittige wandeling in de tiger Leaping gorge. Is het tijd om even bij te komen. Om de volgende dag je reis te vervolgen.

Inclusief

Lijiang Shuhe Travelling With hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres No.69,Lishui street, Shu He old town, 674100 Lijiang, China
Lees meer Lijiang Shuhe Travelling With hotel
Dag 14 - 16: Zhangjiajie

Na een nachtje bijkomen in Lijiang is het tijd om verder te reizen naar Zhangjiajie. Je vliegt van Lijiang naar Zhangjiajie. 
Zhangjiajie is een van de meest mooie plek en bijzondere plekjes van China. Je vind hier in het nationale park meer dan 300 stenen zuilen van soms wel 200 meter hoog. Je kunt ruime 2 dagen doorbrengen in dit park. Echte aanraders zijn: Golden Whip Stream, Avatar Mountain, Tianzi Mountain kabelbaan en de glazen lift die langs de zijkant omhoog gaat.

Inclusief

National Forest Park(Yangjiajie ) MINI Inn

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 12:00 - 00:00
 • Check-out Vanaf 07:00 - 12:00
 • Adres Yexipu village,Zhonghuxiang, Wulingyuan District, Wu Lingyuan, 427000 Zhangjiajie, China
Lees meer National Forest Park(Yangjiajie ) MINI Inn
Dag 17 - 18: Zhangjiajie

Een echte aanrader is om een bezoek te brengen aan Tianmen mountain. De top van de berg is te bereiken per bus of via een van de langste kabelbanen ter wereld. We raden je aan om met de kabelbaan omhoog te gaan. En terug met de bus. Boven op de berg loopt een pad langs de berg. Op sommige stukken hebben ze het beton vervangen door glas. En loop je dus over glas terwijl je zo een paar honderd meter naar beneden kijkt. Durf jij dat aan? Verder vind je er nog de Tianmen Cave. Een groot ovaal gat in de berg met een doorsnede van wel 30meter. Soms worden hier wingsuit wedstrijden gehouden. Dan vliegen ze met speciale pakken door het gat heen. Onderaan de trap van de cave vind je de bus die terug naar het centrum gaat. Via 99 mochten bereik je na een uurtje het startpunt van de kabelbaan.

Inclusief

Zhangjiajie MINI Inn

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 12:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres Pengjiapu Community, Guanliping Street, Yongding District, Yong Ding, 427000 Zhangjiajie, China
Lees meer Zhangjiajie MINI Inn
Dag 19 - 21: Yangshuo

Vanuit Zhangjiajie stap je op de nachttrein die je naar Liuzhou brengt. Daar stap je in een taxi om je vervolgens naar een ander trein station te brengen. Vanuit daar pak je de hogesnelheidstrein naar Yangshuo. Op het station van Yangshuo staan bussen die naar t centrum rijden. De bus doet er ongeveer 40 minuten over. In Yangshuo vind je het kartsgebergte. Je kunt er het beste een fiets of een scooter huren om zo tussen de bergen door te rijden. Je kunt er ook voor kiezen om op een van de bootjes te stappen en over de rivier te varen. Verder is het centrum van Yangshuo ook erg gezellig. Je vind er verschillende westerse eettentjes. Gezellige, knusse straatjes, muziek en nog veel meer. Je merkt wel dat hier een stuk toeristischer is dan op andere plekken in China.

Inclusief

River View Hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00 - 00:00
 • Check-out Vanaf 07:00 - 12:00
 • Adres No.25 Binjiang Road, Yangshuo County, 541900 Yangshuo, China
Lees meer River View Hotel
Dag 22 - 25: Hong Kong

Vanuit Yangshuo pak je de bus terug naar het trein station. Je stapt op de hogesnelheidstrein naar Shenzhen north. Op Shenzhen North stap je over op de metro richting Lo Wu. Hier is ook gelijk de grens overgang met Hong Kong. En dus heb je ook te maken met paspoort controles en dergelijke. Eerst omdat je China uit reist. En daarna nog een keer omdat je Hong Kong in gaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naar Hong Kong te vliegen. In Hong Kong is genoeg te beleven, je zou er makkelijk 1-2 weken kunnen rondhangen. 
We hebben de leukste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. winkelen in Tsim Sha Tsui Nam Liam Garden the Peak The big Bhudda Disney land temple street markt (’s avonds) goldfish market Ladies market (veel goedkope namaak kleding, maar ook leuk voor souvenirs) licht show bij Avenue of stars elke avond om 8u Quarry Bay naar de paardenraces met een oude boot varen naar Hong Kong Island via de mid leven roltrappen omhoog op Hong Kong island, ga zeker even langs Emack and Bolio’s voor een ijsje. slenteren door de straten van SOHO Vanuit Hong Kong stap je op het vliegtuig terug naar Nederland

Inclusief

OZO Wesley Hong Kong

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres 22 Hennessy Road, Wan Chai, Hong Kong, Hong Kong
Lees meer OZO Wesley Hong Kong
Kaart

Extra informatie

De voordelen van Triptold
 • Gedeeld door ervaren reizigers, Inge & Jelle is er geweest!
 • Elke rondreis is een grote review van reizigers zoals jijzelf.
 • Boek eenvoudig jouw rondreis voor een scherpe prijs. Zonder gedoe.
Optioneel bij te boeken

Betaling

Zodra je vrijblijvend jouw wensen en gegevens hebt ingevuld gaan wij op zoek naar de beste prijs voor jouw onvergetelijke rondreis. Je ontvangt binnen 48 uur van ons een offerte op maat. Voldoet de prijs aan je verwachtingen dan kan je eenvoudig de betaling voldoen met een betaalmethode naar wens.

Aanvullend

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden van Triptold zijn van toepassing op deze rondreis.

Exclusief

Alle rondreizen zijn inclusief de benoemde onderdelen onder het kopje 'Inclusief' bovenaan deze pagina. Onderdelen die hier niet worden benoemd zijn niet inbegrepen bij de getoonde prijs.

Eenpersoonstoeslag

Indien je alleen reist betaal je een toeslag, dit verschilt per rondreis en is o.a. afhankelijk van de reisperiode en reisduur.

Vergelijkbare Accommodatie

Verblijf je in een vergelijkbare accommodatie, dan kun je ervan uitgaan dat je in de nabije omgeving van het genoemde hotel verblijft en het type hotel minstens gelijk is aan het genoemde hotel in de beschrijving. Je ontvangt de definitieve accommodatie met je reisdocumenten.

Prijsaanvraag

Bij het aanvragen van de prijs dien je de gewenste vertrekdatum in te vullen evenals een klein aantal persoonlijke gegevens. Op alle informatie die je verstrekt is ons privacybeleid van toepassing. Binnen 48 uur ontvang je van ons een reisvoorstel op maat.

Visum

Wanneer je met een Nederlands paspoort naar China reist, is er een visum vereist. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Paspoort

Je paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Gemaakt door Inge & Jelle  

Instagram.com/modern_travellers/

Wij zijn Jelle & Inge en gek op reizen. We hebben onze baan opgezegd om meer van de wereld te kunnen zien. Sinds september 2017 zijn we aan het reizen. En we vinden het geweldig om nieuwe plekken te ontdekken. We houden van natuur, lekker eten maar kunnen ons ook uren vermaken in de stad.

Hardinxveld-Giessendam, Nederland

   

€2.124,00

per persoon vanaf · gebaseerd op 2 personen