Rondreis Ecuador

Op avontuur in Ecuador!

Individuele Rondreis 23 dagen 9 plaatsen

Over deze rondreis

Ecuador is een land dat nog niet is platgelopen door het massatoerisme! Dit is natuurlijk sowieso al een reden om erheen te gaan!
Dit op één na kleinste land van Zuid-Amerika is erg afwisselend; je vindt er prachtige landschappen, koloniale steden, hoge bergen, vulkanen, bijzondere dieren en tropisch regenwoud. Deze reis voert je door het hart van het land! Maak kennis met de lieve bevolking in hun prachtige klederdracht en ga op avontuur tijdens het wandelen van de Quilotoaloop en het beklimmen van de Cotopaxi vulkaan!

#Actief#Avontuur#Bergen#Bosrijk#Budget#Cultuur#Historisch#Natuur#Stadsleven#Hiken

Hoogtepunten

Wij zorgen dat de belangrijkste hoogtepunten van jouw rondreis worden getoond om jouw rondreis nóg aantrekklijker te maken.

Cajas National Park

Ingapirco Ruïnes

Quilotoaloop

Cotopaxi

Inclusief

Wij bundelen alle componenten uit jouw rondreis zodat potentiële boekers jouw unieke rondreis in 1 keer kunnen boeken.

 • 22 overnachtingen
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Met een gids naar de ruïnes van Ingapirca
 • 3-daagse Quilotoaloop met gids.
 • Boottocht naar Isla de la Plata vanuit Puerto Lopez
 • Vervoer/transfers tussen plaatsen
 • Heenvlucht Guayaquil
 • Terugvlucht Quito

Reisprogramma

Dag 1: Guayaquil

Op dag 1 vlieg je van Amsterdam naar Guayaquil. Je komt daar laat in de middag aan en duikt waarschijnlijk snel je bed in om uit te rusten van de vermoeiende reis!

Inclusief

Dreamcapture Hostel, Guayaquil

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Dreamcapture Hostel, Guayaquil
Dag 2 - 5: Cuenca

Op dag 2 rijd je naar Cuenca. Onderweg rijd je door het Cajas Nationaal Park; een prachtig park met 270 meren, bossen en graslanden. Later deze reis heb je nog uitgebreid de tijd om dit mooie park te verkennen. ’s Middags kom je aan het Cuenca.

Op dag 3 verken je Cuenca; een prachtige oude, koloniale stad. Cuenca is rijk aan kerken, drukke markten en knusse pleintjes. Het is leuk om naar het uitzichtspunt van de stad te lopen, alwaar je een mooi uitzicht hebt over de hele stad! Daarboven kun je een lekkere empanada eten en een fresh fruit juice drinken! A lunch with a view!

Op dag 4 rijd je naar Sigsig. Dit stadje ligt op 2684 meter en hier worden de beroemde Panamahoeden vervaardigd. Men denkt dat Panamahoeden uit Panama komen, maar niets is minder waar! In de 19de eeuw werden de hoeden uit Ecuador geëxporteerd naar de werklieden die aan de totstandkoming van het Panama Kanaal werkten. De oorsprong ligt dus in Ecuador!
Het is leuk om in Sigsig naar een fabriekje te gaan waar de Panama hoeden, die oorspronkelijk sombrero de paja toquilla werden genoemd, worden gemaakt. De handwerklieden vinden het geen probleem als je een fotootje maakt. Op dag 5 ga je naar Nationaal Park Cajas. Dit park ligt op een hoogte van 3979 meter. Het is erg leuk om een wandeling te maken rond een van de 270 meren! Kleed je goed warm aan, want op deze hoogte kan het al best fris zijn!

Inclusief

Quinta Julita

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Quinta Julita
Dag 6 - 7: Ingapirca

Op dag 6 ga je naar Ingapirca. Daar kom je ’s middags aan. Diezelfde middag ga je naar de ruïnes van Ingapirca. Via een stukje van het Incatrail (dat helemaal naar Machu Picchu in Peru loopt), kom je terecht bij de ruïnes. De ruïnes van Ingapirca zijn de grootste Inca ruïnes in Ecuador. Op het complex vind je ook overblijfselen van de Cañar-Indianen; zij woonden er al voordat de Inca’s hen overheersten. Neem zeker even een kijkje in de Zonnetempel, die uit het begin van de 16de eeuw dateert. Het is zeker aan te raden om daarna achter de Zonnetempel omhoog te lopen. Het pad voert je over en om de berg heen, waar je volgens de legende, het gezicht van een Inca in een berg kan zien. Op 3200 meter is het ’s nachts hartstikke koud, dus… de thermokleding was welkom!

Op dag 7 maak je ’s ochtends een mooie wandeling door de omgeving. Je loopt in de bergen, dus na elke bocht wacht je weer een nieuw uitzicht! In de middag rijd je naar Alausí, daar kom je in de loop van de avond aan.

Inclusief

Posada Ingapirca

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Posada Ingapirca
Dag 8: Alausí

Op dag 8 rijd je naar Tolte Pistichi. Bij aankomt loop je door het dorpje naar beneden. Als je nog verder doorloopt, tussen de alpaca’s door, heb je een ontzettend mooi uitzicht op de Nariz del Diablo (Duivelsneus). De Duivelsneus is zo’n steile berg dat de trein niet omhoog of omlaag kan komen door haarspeldbochten te gebruiken, en daarom zigzagt de trein tussen de wissels vooruit en achteruit omhoog! Heel leuk om te zien! Wat ook leuk is, is om in de trein te zitten, in plaats van het te aanschouwen. Je neemt dan de trein van Alausí naar Nariz del Diablo. Mocht je nog tijd over hebben, is het leuk om de stad te verkennen. Ook Alausí is rijk aan diverse marktjes.

Inclusief

Hotel Europa

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Hotel Europa
Dag 9 - 13: Latacunga

Op dag 9 ga je naar Latacunga. Dit stadje ligt aan de voet van de Cotopaxi-vulkaan. ’s Middags verken je de stad; niet toeristisch, maar leuk om even doorheen te lopen!

Op dag 10 ga je naar de Cotopaxi vulkaan! De Cotopaxi is 5897 meter hoog en een actieve vulkaan. De laatste uitbarsting was in augustus 2015! Het eerste stuk ga je in de auto omhoog, maar op 4300m begint de wandeling. Koud en zeer steil. Door de hoogte is de wandeling niet makkelijk, maar het is zeker de moeite waard. Wandel op een rustig tempo naar boven, om hoogteziekte te voorkomen. Op 4864m is er een refugee, waar je even op kan warmen bij een warme kop koffie of chocolademelk. Heb je dan nog energie over, dan is het tof om door te lopen naar de gletsjer op 5100m hoogte.

Op dag 11 tot en met 13 wandel je de Quilotoaloop; een werkelijk schitterende trektocht door het hart van de Andes! Achter elke bocht schuilt een nieuw uitzicht. Je loopt van dorpje naar dorpje en ontmoet lokale mensen! Neem de tijd om even met de locals te praten en krijg een kijkje in de Ecuadoraanse leefwijze. Natuurlijk doe je dit niet met volle bepakking; je zware backpack laat je achter in Latacunga en je gaat op pad met je dagrugzak. Op dag 11 neem je de bus van Latacunga naar Sigchos. Je wandelt van Sigchos naar Isinliví. Deze wandeling brengt je door een indrukwekkend landschap met stromende beekjes, oude dorpjes en groene valleien. In Isinliví overnacht je in het Taita Christobal guesthouse. Op dag 12 loop je van Isinliví naar Chugchilan. ’s Avonds overnacht je in het El Vaquero hostel, waar je ’s middags al lekker kunt chillen in één van de hangmatten! Op dag 13 loop je van Chugchilan naar Quilotoa. Dit is een dag met pittige hoogteverschillen. In de middag kom je aan bij het Quilotoameer. Je kunt ervoor kiezen om direct naar het dorpje te lopen en vanuit daar de bus terug te nemen naar Latacunga, maar je kunt ook rondom het Quilotoameer te lopen. Dit kost je wel een paar uur extra, ongeveer 3,5 uur, maar is zeer de moeite waard! De uitzichten onderweg zijn schitterend! Het Quilotoameer is een kratermeer dat op 3850m hoogte ligt. Het heeft een helderblauwe kleur en boven waait het erg hard. Zorg dus voor warme kleding! Omdat de Quilotoaloop nog niet bekend is onder het massatoerisme, krijg je een leuk kijkje in het leven in Ecuador; de mensen die in de kleine dorpjes wonen, leven nog echt van de lokale nijverheid en dat is mooi om te zien!

Inclusief

Villa de Tacvnga Hotel

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Villa de Tacvnga Hotel
Dag 14 - 15: Quito

Op dag 14 rijd je ’s ochtends naar Quito. ’s Werelds hoogste hoofdstad ligt op 2850m hoogte en is 35km lang. ’s Middags heb je de tijd om Quito te verkennen. Quito heeft diverse leuke pleinen en mooie kerken. Het ‘old town’ is leuk om even doorheen te slenteren!

Op dag 15 rijd je naar Otovalo. Dit is een grote, traditionele markt waar je je urenlang kunt vermaken met het kopen van souvenirs, fotograferen van de kleurrijke kleden en kleding en het bekijken van de locals die over de markt flaneren. Wie weet heb je mazzel en zie je op de terugweg naar Quito de Cotopaxi boven het landschap uit rijzen…

Inclusief

Hostel Chicago

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Hostel Chicago
Dag 16: Mindo

Op dag 16 ontbijt je in Quito en rijd je vervolgens naar Nationaal Park Mindo. Daar kom je aan het einde van de ochtend aan. Mindo is een nationaal park vol watervallen, prachtige vogels en vlinders en heeft een subtropisch klimaat. ’s Middags maak je een wandeling door het park Je kunt er ook voor kiezen om hier te gaan paardrijden, raften of een canopy door de toppen van de bomen.

Inclusief

Hostel Cecilia

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Hostel Cecilia
Dag 17 - 22: Puerto Lopez

Dag 17 is een lange reisdag. Je reist van Mindo naar Puerto Lopez, aan zee. Op dag 18 tot en met 22 verblijf je in Puerto Lopez. Hier kun je even bijkomen van een enerverende reis en genieten van de warmte aan zee! Naast lekker chillen op het strand, is het ook aan te raden om een wandeling te maken door nationaal park Machalila. In dit park ligt het Playa los Frailes; een langgerekt wit strand met een azuurblauwe zee!
Wat ook echt niet mag ontbreken, is een bezoek aan Isla de la Plata. Ze noemen dit eiland niet voor niks ‘klein Galapagos’; op slechts 45 kilometer van de kust van Puerto Lopez, ligt dit kleine eilandje dat bewoond wordt door blauwvoetgenten (“blue footed boobies”), veel vogelsoorten, schildpadden en het wordt omcirkeld door walvissen. Een unieke ervaring!

Bij het aanmeren werden we al ontvangen door schildpadden! Al na een korte wandeling kom je de ene na de andere blauwvoetgent tegen, ook van erg dichtbij, dus ze laten zich prachtig fotograferen. Op de terugweg springen de dolfijnen en hier en daar een walvis, als je geluk hebt zelfs meerdere walvissen, rond je boot. Het is genieten en het laat je je immens klein voelen!

Inclusief

Hostal Alcazaba

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Hostal Alcazaba
Dag 23: Quito

Op dag 23 reis je van Puerto Lopez naar Quito. De volgende dag vertrek je na een fantastische vakantie terug naar Amsterdam.

Inclusief

Hostel Chicago

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in
 • Check-out
 • Adres
Lees meer Hostel Chicago
Kaart

Extra informatie

De voordelen van Triptold
 • Gedeeld door ervaren reizigers, Liedeke is er geweest!
 • Elke rondreis is een grote review van reizigers zoals jijzelf.
 • Boek eenvoudig jouw rondreis voor een scherpe prijs. Zonder gedoe.
Optioneel bij te boeken

 • Paardrijden in National Park Mindo
 • Betaling

  Zodra je vrijblijvend jouw wensen en gegevens hebt ingevuld gaan wij op zoek naar de beste prijs voor jouw onvergetelijke rondreis. Je ontvangt binnen 48 uur van ons een offerte op maat. Voldoet de prijs aan je verwachtingen dan kan je eenvoudig de betaling voldoen met een betaalmethode naar wens.

  Aanvullend

  Voorwaarden

  De Algemene Voorwaarden van Triptold zijn van toepassing op deze rondreis.

  Exclusief

  Alle rondreizen zijn inclusief de benoemde onderdelen onder het kopje 'Inclusief' bovenaan deze pagina. Onderdelen die hier niet worden benoemd zijn niet inbegrepen bij de getoonde prijs.

  Eenpersoonstoeslag

  Indien je alleen reist betaal je een toeslag, dit verschilt per rondreis en is o.a. afhankelijk van de reisperiode en reisduur.

  Vergelijkbare Accommodatie

  Verblijf je in een vergelijkbare accommodatie, dan kun je ervan uitgaan dat je in de nabije omgeving van het genoemde hotel verblijft en het type hotel minstens gelijk is aan het genoemde hotel in de beschrijving. Je ontvangt de definitieve accommodatie met je reisdocumenten.

  Prijsaanvraag

  Bij het aanvragen van de prijs dien je de gewenste vertrekdatum in te vullen evenals een klein aantal persoonlijke gegevens. Op alle informatie die je verstrekt is ons privacybeleid van toepassing. Binnen 48 uur ontvang je van ons een reisvoorstel op maat.

  Paspoort

  Je paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

  Gemaakt door Liedeke  

  Hi!

  Ik ben Liedeke Kuipers, 34 jaar en woonachtig in Castricum. Ik vind het fijn om mijn twee hobby's te combineren; reizen en fotografie! Dat zorgt voor geweldige ervaringen, waarvan ik achteraf een mooi fotoboek maak! Hier blader ik regelmatig nog eens in om weer herinneringen op te halen! Het reizen doe ik het liefst zo ver en zo lang mogelijk! "Let's wander where the WiFi is weak!"
  Het reizen maakt me rijker; je leert zoveel over nieuwe landen, andere culturen en jezelf! Ik gebruik mijn reiservaringen ook geregeld in het dagelijks leven, ik ben leerkracht op een basisschool en de kinderen vragen vaak; 'juf, wil je nog een verhaal vertellen?!' Ik hoop dat ik anderen via deze website kan inspireren met mijn reizen!

  Safe travels, everyone!

  Castricum, Nederland

     

  €1.469,00

  per persoon vanaf · gebaseerd op 2 personen