Rondreis Marokko

Van het levendige Marrakesh naar de rustige Sahara

Individuele Rondreis 7 dagen 5 plaatsen

Over deze rondreis

Tijdens deze 7-daagse reis naar Marrakech in Marokko, zijn wij midden in die week drie dagen naar de Sahara geweest. Voordat wij de Erg Chebbi-duinen (in Merzouga) bij de Sahara bereikten, zijn wij vanaf Marrakech door het Altasgebergte gereden en naar het UNESCO-werelderfgoed van Ait Ben Haddou geweest. We hebben gewandeld door de kasbahs in Ouarzazate langs de rivier Dades en gereden over de "Road of 1001 Kasbahs" richting het kleine oasedorp Tinghir. Vanaf de Erg Chebbi-duinen zijn wij per kameel naar onze nomadenkamp gereden en hebben wij een nachtje daar geslapen. De ononderbroken stilte in de Sahara is zowel overdag als in de nacht niet te beschrijven.

Wij hebben twee dagen voor bovenstaande trip Marrakech ontdekt en hebben twee dagen na deze trip nog gewandeld door de straten van deze mooie, kleurrijke en levendige stad. Hierna volgt per dag een uitgebreidere beschrijving (en sfeerimpressie dmv foto's) van deze geweldige ervaring van Marokko!

#Actief#Avontuur#Bergen#Cultuur#Historisch#Natuur#Stadsleven#Hiken

Hoogtepunten

Wij zorgen dat de belangrijkste hoogtepunten van jouw rondreis worden getoond om jouw rondreis nóg aantrekklijker te maken.

Djeema El Fna

Ait-Ben-Haddou

Todra Gorges

Erg Chebbi

Inclusief

Wij bundelen alle componenten uit jouw rondreis zodat potentiële boekers jouw unieke rondreis in 1 keer kunnen boeken.

 • 1 nacht in Hotel Oudaya (of vergelijkbaar) in Marrakech
 • 1 nacht in Kasbah du Peintre (of vergelijkbaar) in Aït-Ben-Haddou
 • 1 nacht in La Kasbah De Dades (of vergelijkbaar) in Tinghir
 • 1 nacht in Sahara Stars Camp (of vergelijkbaar) in Erg Chebbi
 • 2 nachten in Riad Baba Ali (of vergelijkbaar) in Marrakech
 • 3-daagse tour door de Sahara met gids en overnachtingen
 • Ontbijt in alle accommodaties
 • Huurauto
 • Retourvlucht Marrakech

Reisprogramma

Dag 1 - 2: Marrakech

Marrakech behoort tot één van de vier koningssteden van Marokko. Marrakech ligt in het midden van het land en heeft veel te bieden als stedentrip als het gaat om o.a. cultuur en lekker eten! Marrakech zelf zou je in twee a drie dagen kunnen doen, maar wij hebben ervoor gekozen dit in vier dagen uit te smeren.

Marrakech staat vooral bekend om de eeuwenoude medina (smalle straatjes); het historische centrum van de stad en is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Daarnaast heb je de pareltjes zoals het centrale plein (Djemaa el Fna), de souks eromheen en zijn de Koutoubia-moskee, het Bahiapaleis en de Saadi tombes het bezoeken waard!

De gigantische afmetingen van de Djeema el Fna maken het tot één van de grootste pleinen van Marokko en het plein waar marktkooplui en entertainers elkaar dagelijks ontmoeten. Van oorsprong de plek waar kooplieden uit Europa naartoe kwamen om handel te drijven met Afrika. Honderden jaren later valt er nog steeds veel te zien. Slangenbezweerders, mannen met aapjes, vrouwen die je met Henna willen versieren en straatartiesten, maar ook stalletjes waar je sinaasappelsap en verse fruitsapjes koopt en goedkope eetkraampjes. Vanaf het plein zie je ook de Koutoubia-moskee. Kijk wel uit waar je eet, sommige zijn alleen gericht op toeristen en betaal je uiteindelijk veel meer en kan het ook zwaar/slecht op de maag vallen.

Een favoriet plekje voor ons in de medina, was het sfeervolle pleintje Place Rahba Kedima met schattige stalletjes. Hier kun je voornamelijk kruiden, tapijten en producten gemaakt van gevlochten riet kopen. Dit pleintje is ook geschikt voor een korte (lunch)pauze en schuif aan op het dakterras van Nomads of Café des Epices. Hier kun je niet alleen heerlijk eten, maar heb je ook goed uitzicht over de bedrijvigheid op het plein en zie je zelfs ijsbergen van het Atlasgebergte. Indien je hier wilt avondeten, raden wij aan om vooraf te reserveren om verzekerd te zijn van een plekje.

Als wij de foto's mogen geloven, is Medersa Ben Youssef één van de mooiste koranscholen en is het ook de enige heilige plaats waar je als niet-moslim naar binnen mag. Bij navraag schijnen ze helaas nog tot minamaal 2020 aan het renoveren en hebben wij deze plek niet dus niet kunnen bezoeken. Naast Medersa Ben Youssef, vind je het Marrakech museum en is dit ook zeker het bezoekje waard. Nadat je een smalle gang doorloopt, kom je uit op een grote zaal die je niet verwacht.

Wist je dat Marrakech stikt van de mooie galeries en kunstwinkels? de moeite waard zijn Dar Bellarj, een kunstcentrum dat is gevestigd in een prachtig pand nabij Medrasa Ben Youssef, en het fotomuseum van Marrakech: Maison de la Photographie.

Inclusief

Hotel Oudaya

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 13:00
 • Check-out Tot 12:00
 • Adres 147 rue Mohamed El Baqual Gueliz, Gueliz, 40000 Marrakech, Marokko
Lees meer Hotel Oudaya
Dag 3: Aït-Ben-Haddou

Deze trip begint om zeven uur 's ochtends vanuit het drukke, kleurrijke Marrakech richting het mooie, groene en soms besneeuwde Atlasgebergte, gevolgd door een wandeling door de Kasbah van Ait Ben Haddou (UNESCO werelderfgoed). We werden opgehaald per minibus (met airco! :)) en is er plaats voor 17 personen. Ons groepje bestaat uit 16 personen waarmee wij de aankomende drie dagen gaan doorbrengen.

Tijdens deze reis door het Atlasgebergte beleef je letterlijk en figuurlijk hoogtepunten. Dit was voor ons een adembenemend stukje Marokko: mijlenverre uitzichten naar rotsformaties, afwisselend met veel groen of juist sneeuw. Dit zorgde ook voor afwisseling qua temperatuurwisselingen, wat ook een bijzondere ervaring is.

Gedurende deze rit kom je langs de weg lokale bevolking tegen die souvenirtjes verkopen. Uiteindelijk kwamen wij erachter dat je voor een goedkope prijs hier leuke spulletjes kan kopen en waar wij vooral achter kwamen, dat je hier natuurstenen/mineralen voor een goedkope prijs kan betalen (waar je in Nederland behoorlijk meer voor betaald). Wij vonden het jammer dat wij geen cash onderweg mee hadden, want hadden graag een mooie amethist willen kopen. Een tip dus: neem wat cash mee als je leuke souvenirtjes wilt kopen en de lokale bevolking daarmee ook een handje helpt! Ait Ben Haddou is een middeleeuwse stad die bekend is vanwege de schitterende kasbahs, die tegen een heuvel aan zijn gebouwd. De kasbahs zijn versterkt door muren met hoektorens met daartussen smalle stegen, en hiermee een typisch voorbeeld van Zuid-Marokkaanse architectuur. De stad werd als decor gebruikt voor onder meer de volgende films: Game of Thrones, The Mummy, Gladiator, Alexander, Dunya en Desie in Marokko, Prince of Persia: The Sands of Time en Babel.

Tip: Je zou vanuit de stad ook naar de watervallen van Ouzoud kunnen gaan, dit hebben wij niet gedaan omdat wij richting de Sahara gingen.

Inclusief

Kasbah du Peintre

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 13:00 - 00:00
 • Check-out Vanaf 06:00 - 12:00
 • Adres Douar Wawnsemt, Ait Ben Haddou , 45000 Ait Ben Haddou, Marokko
Lees meer Kasbah du Peintre
Dag 4: Tinghir

Met dag twee van deze excursie bezochten wij het kleine oasedorp Tinghir, waar wij werden rondgeleid door de prachtige natuur en door de 'local guide' werd verteld hoe de Kasbahs (de huizen waarin zij wonen) door de families worden onderhouden met de lokale materialen die voor handen zijn op dat moment. Er is stroom aanwezig, maar voor de rest zijn zij zelfvoorzienend voor wat betreft water, voedsel en kleding.

Deze trip is aan te raden als je de drukte van Marrakech even wilt ontvluchten en ook de mooie natuur van Marokko wilt aanschouwen. Met deze trip waan je je weer even een paar jaar (misschien wel eeuwen) terug in de tijd en is het mooi om te zien dat de lokale dorpjes bijna zelfvoorzienend zijn en zich niets aantrekken van de veranderde wereld om zich heen.

Inclusief

La Kasbah De Dades

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 10:00 - 18:00
 • Check-out Vanaf 00:00 - 00:00
 • Adres Centre Boumalne Dades , 45150 Boumalne, Marokko
Lees meer La Kasbah De Dades
Dag 5: Erg Chebbi

In de ochtend rijden wij naar de canyons van Todra Gorges, is een kloof die zeker de moeite waard is. De rotsen gaan recht omhoog en er loopt een klein riviertje door, de omgeving is perfect om een wandeling te maken. Er zijn helaas wel veel toeristen, dus de tip is om iets dieper de kloof in te gaan. Wij vervolgen onze busreis naar Merzouga.

Vanaf Merzouga zijn wij met een groep van 16 man per kameel door de duinen van Erg Chebbi gereden richting ons nomadenkamp. Daar aangekomen zijn er twee kampen waar wij met de groep zullen overnachten. De hitte valt ons relatief mee en ons onderkomen waar wij de nacht moeten door brengen ziet er prima uit.

We hebben nog een aantal uur de tijd om door de Sahara woestijn te lopen totdat de zonsondergang valt. Wauw, wat een prachtig, eindeloos uitzicht! Wij wandelen berg op, berg af en soms lijken wij alleen te zijn. Heerlijk die stilte!

Na de zonsondergang koelt het al snel af en hadden wij al bij de reviews van onze georganiseerde trip gelezen dat het 's nachts heel koud kon zijn. Daar hebben wij gelukkig rekening mee gehouden en hebben wij een lange broek en trui mee.

Na een lekkere Marokkaanse Tajine te hebben gegeten, kan er helaas geen kampvuur worden gemaakt omdat er teveel wind staat. Wel spelen de lokale nomaden wat op hun instrumenten, maar kiezen wij ervoor om buiten naar de sterrenhemel te kijken. Wat een onbeschrijfelijk mooi uitzicht (bijna net zo mooi als op de berg Teide op Tenerife)! Omdat er geen elektriciteit in de omgeving is, is de sterrenhemel met het blote oog goed te zien.

De volgende ochtend rijden wij met zonsopgang weer terug naar onze mini bus en worden wij terug gebracht naar Marrakech.

Inclusief

Sahara Stars Camp

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Gratis parkeren
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00 - 00:00
 • Check-out Vanaf 06:00 - 12:00
 • Adres ksar merzouga B.P 43, 52202 Merzouga, Marokko
Lees meer Sahara Stars Camp
Dag 6 - 7: Marrakech

Nadat wij terug waren gekomen van de Sahara, moesten wij even acclimatiseren van hectiek in Marrakech. Mede doordat wij in slechts drie dagen veel kilometers hebben gemaakt, besloten wij dag 6 in een Riad door te brengen en daar een dagje relaxen en te zonnen. Een Riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin of binnenplaats die in het oude stadsgedeelte is gelegen. In Riad Baba Ali hebben wij ook een massage bijgeboekt en daar heerlijk gegeten. Onze laatste dag hebben wij nog het Bahiapaleis, El-Badi paleis de Saadi Tombes en Le Jardin Majorelle (beter bekend als de tuinen van Yves Saint Laurent) bezocht. Het prachtige Bahiapaleis is een aaneenschakeling van mooie ruimtes, met prachtig bouw- en mozaïekwerk waarin je nog goed de traditionele bouwkundige details uit die tijd kunt bewonderen. Een deel van het paleis is nog steeds in gebruik, maar ook als toerist kun je heerlijk rond dwalen. De grote binnenplaats is een heerlijke plek om genieten van de zon of foto’s te maken. Ook als het heet is in de stad, is dit een prima plek om te vertoeven. Dan vind je hier namelijk verkoeling in de verschillende zalen en de mooie groene patio of binnentuin. Je vindt dit paleis aan de zuidkant van de medina, ingang op de hoek van de Rue de la Bahia en de Rue Riad Zitoun El Jedid. Het is elke dag geopend van 8.30 -18 uur, maar gesloten tussen 12 en 14.30 uur. Entree is maar 10 dirhan (1 euro). Ga als het even kan vroeg, dan zijn er nog nauwelijks toeristen.

El-Badi paleis was ooit het grootste paleis van de Maghreb met ongeveer 360 kamers. Tegenwoordig is het El-Badipaleis een ruïne maar is nog steeds groot in omvang en wandel je door de overblijfselen omringd door stenen muren. Deze muren bevatten torens waar veel ooievaars hun nestje hebben liggen. Het paleis is van 08:00 tot 19:00 open en kost omgerekend 1 euro entree per persoon. Een bezienswaardigheid die niet gemist mag worden.

Volgens Wikipedia dateren de Saadi tombes uit de tijd van Sultan Ahmad I al-Mansur in de laat 16e eeuw. De graven zijn verloren gegaan en zijn herontdekt in 1917 en hersteld. De tombes zijn vrij moeilijk te vinden en door een smal straatje naast een moskee kom je in een verborgen binnentuin terecht. Via kleine doorkijken zijn de tombes te bezichtigingen met prachtige mozaïek. Wij raden aan om vroeg te komen, ook om lange wachtrijen te voorkomen. In een uurtje heb je alles hier gezien, maar wel het bezoekje waard. Le Jardin Majorelle is een botanische tuin en werd ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle en later eigendom van de in 2008 overleden Franse modeontwerper Yves Saint Laurent (YSL) en zijn partner Pierre Bergé. Om de drukte te voorkomen, raden ook hier weer wij aan om in de ochtend te komen. Mocht dit niet lukken met je tijdsplanning, raden wij aan om vooraf een kaartje te kopen om lange wachtrijen voor de kassa te voorkomen. Het museum YSL is daar ook en een bezoekje waard als je geïnteresseerd bent in mode. Bekijk vooraf ook welke dag je deze tuin wilt bezoeken, omdat het op sommige momenten dicht kan zijn en ieder seizoen er andere toegangstijden kunnen gelden.

Inclusief

Riad Baba Ali

Of vergelijkbaar

Gratis Wifi
Inclusief ontbijt
Parkeergelegenheid
Airco
Restaurant
Hotelbar
24-uursreceptie
Bagageopslag
 • Check-in Vanaf 14:00 - 00:00
 • Check-out Vanaf 06:00 - 12:00
 • Adres 74 Derb Baba Ali El Moukef Marrakech, Medina, 40000 Marrakech, Marokko
Lees meer Riad Baba Ali
Kaart

Extra informatie

De voordelen van Triptold
 • Gedeeld door ervaren reizigers, Maurena en Glenn is er geweest!
 • Elke rondreis is een grote review van reizigers zoals jijzelf.
 • Boek eenvoudig jouw rondreis voor een scherpe prijs. Zonder gedoe.
Optioneel bij te boeken

Betaling

Zodra je vrijblijvend jouw wensen en gegevens hebt ingevuld gaan wij op zoek naar de beste prijs voor jouw onvergetelijke rondreis. Je ontvangt binnen 48 uur van ons een offerte op maat. Voldoet de prijs aan je verwachtingen dan kan je eenvoudig de betaling voldoen met een betaalmethode naar wens.

Aanvullend

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden van Triptold zijn van toepassing op deze rondreis.

Exclusief

Alle rondreizen zijn inclusief de benoemde onderdelen onder het kopje 'Inclusief' bovenaan deze pagina. Onderdelen die hier niet worden benoemd zijn niet inbegrepen bij de getoonde prijs.

Eenpersoonstoeslag

Indien je alleen reist betaal je een toeslag, dit verschilt per rondreis en is o.a. afhankelijk van de reisperiode en reisduur.

Vergelijkbare Accommodatie

Verblijf je in een vergelijkbare accommodatie, dan kun je ervan uitgaan dat je in de nabije omgeving van het genoemde hotel verblijft en het type hotel minstens gelijk is aan het genoemde hotel in de beschrijving. Je ontvangt de definitieve accommodatie met je reisdocumenten.

Prijsaanvraag

Bij het aanvragen van de prijs dien je de gewenste vertrekdatum in te vullen evenals een klein aantal persoonlijke gegevens. Op alle informatie die je verstrekt is ons privacybeleid van toepassing. Binnen 48 uur ontvang je van ons een reisvoorstel op maat.

Visum

Wanneer je met een Nederlands paspoort naar Marokko reist, is er geen visum vereist. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Paspoort

Je paspoort dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken.

Gemaakt door Maurena en Glenn  

https://www.wherethesoulswander.com

Wij zijn Glenn en Maurena, geboren in Den Helder en woonachtig in Zaandam. Glenn werkt als grafisch vormgever en Maurena is studio & programming manager in een boutique fitness studio. Samen reizen wij graag (kleine en grote tripjes) en vinden wij fotograferen leuk!

Zaandam, Nederland

   

€579,00

per persoon vanaf · gebaseerd op 2 personen